El desert i la foscor

El desert i la foscor

dilluns, 20 d’octubre de 2014

“La terapèutica de l’escriptura”

La mort no té cura però sovint enceta antigues ferides que, ara sí, el qui pateix té oportunitat de guarir. Júlia i la xarxa és la història d’una mare que ha quedat òrfena de filla i que troba en l’escriptura la manera de retrobar-se amb Júlia, però també amb ella mateixa.

Poc després de la pèrdua, Victòria rebrà un sobre a casa seva on es comunica que l’obra de la seva filla Júlia ha estat guardonada amb un premi de poesia. A partir d’aquí i a través de la lectura dels escrits més personals de Júlia, Victòria estirarà el fil embullat que la uneix a la filla però també al seu propi passat; llegint-la, la mare trobarà respostes als seus propis interrogants i l’inici d’un camí per emprendre en aquest present que és el futur que li ha tocat viure.

Si Júlia escrivia per trobar consol als seus patiments de joventut, la mare reprendrà la mateixa activitat per tal de trobar una forma de convivència amb l’absència de la filla. Aquesta, però, l’ha duita a repensar-se i qüestionar les decisions de la seva joventut, de manera que necessitarà posar-se davant el mirall del present per tal de poder afrontar la vida pròpia amb l’esperança retrobada de qui es coneix i sap com vol emplenar-la.

A Júlia i la xarxa, opera prima i autopublicada de J. M. Vidal-Illanes, participam del poder de l’escriptura en tant que acte de comunicació amb un mateix i amb els altres. Guaitar en l’extrema intimitat dels escrits personals dels nostres estimats és una acció perillosa pel dolor que pot comportar, però si no desestimam la capacitat terapèutica de l’escriptura, descobrirem tal vegada que aquesta obra ens ha sanat una miqueta més a nosaltres, lectors.

Laia Pubill Lliteras - @lPubill - © 2014A propòsit de la presentació de la novel·la Júlia i la xarxa de J. M. Vidal-Illanes
Dijous, 23 d'octubre de 2014, 19.30 hores a la Llibreria Lluna de Palma

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada