El desert i la foscor

El desert i la foscor

dimarts, 4 de novembre de 2014

Crònica de les presentacions de Júlia i la xarxa a Maó i Palma

La presentació d’una novel·la és un esdeveniment especial on autor i lectors poden coincidir en un espai reduït, on poden mirar-se a la cara, sentir la proximitat, parlar-ne, desllorigar interrogants. Els autors poden aprendre de les preguntes dels lectors, també poden sorprendre’s amb les apreciacions dels presentadors. En el cas de Júlia i la xarxa les dues presentacions inicials de la novel·la han estat petits regals per l’autor i pels impulsors de l’obra, i com no, per l’editorial Punto Rojo.

Maó, divendres 17 d’octubre de 2014

La presentació de Maó va ser acollida per la Biblioteca de la Fundació Rubió i Tudurí, en un ambient molt familiar, amb amics, coneguts i curiosos que volien sentir de primera mà les explicacions de l’autor. En aquest cas la presentació va ser realitzada per l’escriptor i polític Damià Borràs, vell conegut de J. M. Vidal-Illanes, amb qui va viure a Barcelona en un entranyable pis d’estudiants a començament de la dècada de 1980. La semblança literària que va realitzar Borràs, va ser emotiva, plena d’al·legories a vivències comunes i, en especial, a l’anècdota al voltant d’un tamboret de pianista trobat al carrer, devora un contenidor d’escombraries. La reconstrucció minuciosa del petit moble va servir per comparar la metòdica elaboració i "la prosa d’orfebreria que desplega l’obra, vellutada, harmoniosa, perfectament ordenada".

L’acte es va allargar més d’una hora amb la signatura d’exemplars i la tertúlia improvisada amb els assistents més incondicionals.

La presentació va comptar amb el suport logístic de la Llibreria Fundació de Maó.

Palma, dijous 23 d’octubre de 2014

La Llibreria Lluna de Palma va ser el lloc triat per a la segona presentació de la novel·la. La presentació de Maria Victòria Secall, poeta i psicòloga, va estar plena de referències a les virtuts de l’obra des de la perspectiva d’una dona. La prosa “austeriana” i elements de trama propis de Hemingway, s’enllaçaven amb el retrat específic i sense valoracions ni ànim de jutjar res, al voltant de temes d’alt interès actual amb les relacions d’homes i dones, la violència de gènere, les infidelitats, les renúncies, la reconstrucció arran d’haver d’abraçar les pèrdues sobtades.

Com sempre, la Llibreria Lluna va omplir-se d’incondicionals de la literatura, de bons amics lectors i lectores, que van ser obsequiats amb una detallada explicació del fil musical que desplega l’obra com a mecanisme per amplificar alguns dels moments claus de la narració. Música i lletres... Novel·la i cançons. També en aquest cas la signatura per part de l’autor es va allargar durant més de mitja hora.

...i Barcelona, el dimarts 2 de desembre de 2014

Pròximament el repte de la presentació a Barcelona marcarà un punt d’inflexió. El novembre comença la distribució de l’obra a les llibreries de Catalunya, i el 2 de desembre es presentarà a l’Espai Mallorca de la capital catalana (19.30 hores). Les xifres de vendes a Menorca i Mallorca són prou satisfactòries i de moment les crítiques són molt positives. Caldria, ara, que l’obra assolís la difusió que creiem que mereix.

Punto Rojo LibrosCap comentari:

Publica un comentari a l'entrada