El desert i la foscor

El desert i la foscor

dimarts, 25 d’abril de 2017

Personatges i diàlegs


Sobre els personatges

Un dels elements claus de la narrativa és la creació dels nostres actors, les persones que mouen la història: els personatges. És relativament senzill trobar guies i treballs que ens parlin dels personatges, especialment obres que ens els classifiquen, que els doten d’atributs, que donen pistes de com crear-los i de les característiques que han de reunir. Però no és tan freqüent trobar llibres o articles de narratologia que ens ensenyin a utilitzar correctament el personatge com un element clau de la narració, com un instrument al servei de la història que la fa avançar, la configura i la caracteritza.

Sobre els diàlegs

El diàleg és una forma d’expressió mitjançant la qual uns personatges es transmeten mútuament els seus pensaments, desitjos, emocions, etc. Diàleg i narració han d’ajustar-se al ritme de l’acció. Un diàleg és, de vegades, necessari, però unes altres pot convertir-se en un pes mort per al desenvolupament de l’acció. Inversament, l’abús de la narració pot restar espontaneïtat i varietat a un relat.

La clau la podem trobar en l'estudi pormenoritzat d'aquestes dues disciplines dins de les tècniques narratives. Crear bons personatges i saber triar els diàlegs justs i adequats no és fàcil, però es pot aprendre si ens apliquem a unes regles essencials i destinem una dedicació suficient.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada