j. m. vidal-illanes

j. m. vidal-illanes

diumenge, 14 d’octubre de 2018

La clau de l’art d’escriure

Igual que en un guió de cinema, el primer pas és la redacció d’una espècie de story line. Per això, hem de recordar que el tema es resumeix en amb prou feines amb una paraula o dues, o si volem concretar més, amb una o dues frases breus, on es reflecteix la idea general del relat.

A partir de la idea que suggereix el tema, s’armarà l’argument: és a dir, situarem la història en un temps i un espai determinats i la resumirem. Allò que en un guió o novel·la ocuparia uns quatre folis, aproximadament. L’argument ens ha de servir de guia crear la trama.

Quan finalment preparem la trama, haurem de caracteritzar els personatges i enumerar les successives escenes que se succeirà la narració. En ella haurem d’organitzar la història que apareix de manera lineal en l’argument de la manera que més ens pugui convèncer, indicant-nos el to, la manera, el punt de vista del narrador i la successió de fets, sigui ordenada o no (podem començar pel final i anar cap enrere, o en la meitat de la història, o encadenar fets passats, presents i futurs, etc.).


A la Llibreria Lluna de Palma www.llibrerialluna.com pots endinsar-te en aquest apassionant món de l’escriptura creativa amb persones estimulants i un ambient relaxat i cooperatiu. T’agradaria provar?

Consulta el quadre adjunt i demana informació personalment al C/General Riera, 39-B, telefònicament al 971 206 527 o per E-mail a llibrerialluna25anys@gmail.comCap comentari:

Publica un comentari