j. m. vidal-illanes

j. m. vidal-illanes

diumenge, 14 d’octubre de 2018

Tenim clar quin paper juga la trama en un relat?

La trama explica com s'articulen els fets descrits en l'argument (l’ordre en què apareixen en el text i que no necessàriament coincideix amb l'ordre cronològic). La trama imposa l'estructura (molts capítols curts, pocs però llargs, retrospeccions o flashbacks, etc)

«Com ho contaré?» és la pregunta que ens fem quan hem de crear una trama.

La trama és un esquema desenvolupat de la nostra novel·la, on es plasmen els capítols o subdivisions de la narració, el resum de cada apartat (segons l’argument), els subtemes que incorporem, els girs narratius que utilitzarem (plot-points). La trama configura la nostra novel·la “proforma” que anirem omplint de contingut, de personatges, d’escenaris, de temps... de vida, de realitat imaginada.

La trama configura l’esquema director de la nostra narració i és la clau de l’èxit, perquè permet controlar el ritme, captar l’interès dels lectors i guanyar-nos-els.

A la Llibreria Lluna de Palma www.llibrerialluna.com pots endinsar-te en aquest apassionant món de l’escriptura creativa amb persones estimulants i un ambient relaxat i cooperatiu. T’agradaria provar?

Consulta el quadre adjunt i demana informació personalment al C/General Riera, 39-B, telefònicament al 971 206 527 o per E-mail a llibrerialluna25anys@gmail.com


Cap comentari:

Publica un comentari